• Iszapkitermelő gép

  Iszap szikkasztóágyból való kitermelésére, és nagyobb tömegű hulladékok szállító eszközre rakására használjuk. Alkalmas még komposztterek kiürítésére, nagyobb mennyiségű felhalmozott iszapok időközi eltávolítására.

 • Feltöltött iszap szikkasztóágy kiürítés előtti állapot

  Az iszapszikkasztóágy kitermelését homlokrakodóval, elszállítását nyerges vontatóval végeztük. Ilyen ürítési folyamat magas szárazanyag-tartalom esetén lehetséges.

 • Iszapszikkasztóágy kiürítés utáni állapota

  Az iszapszikkasztóágy kitermelését homlokrakodóval, elszállítását nyerges vontatóval végeztük. Ilyen ürítési folyamat magas szárazanyag-tartalom esetén lehetséges.

 • Hulladék szállítás

  Az évek óta logikusan összehangolt szállítási folyamataink révén sokkal hatékonyabban tudunk jelen lenni a piacon, kevesebb üzemanyag-fogyasztással és környezetszennyezéssel végezzük megbízásainkat.

 • Konténer töltés

  Épületen belüli konténer töltés, mely jelen esetben gépház és csak 3 m3-es konténer befogadására alkalmas, így a szállítás fajlagosan magas költséggel jár.

 • Csatornatisztítás, dugulás-elhárítás

  Duguláselhárítást, csatornatisztítást, vagy akár komplett városok átalánydíjas csatornahálózat karbantartását is elvégezzük. 0-24 órás szolgálatot is tudunk biztosítani, havária esetén több járművel is fel tudunk vonulni.

 • Épületen kívül...

  Kisebb kapacitású szennyvíztelepek épületen kívüli konténerek töltésének egyik jellemző példája.

 • Töltés...

  Szennyvíziszap karámba töltése kihordócsiga segítségével. Nagymértékben megkönnyíti a szállítást, hiszen ekkora tömegű iszap nyerges vontatóval szállítható el.

 • Szállítás

  A 3 db 9 m3-es iszapszállító konténer szállítására alkalmas jármű össztömege 40 tonna, így a magyar közutakon a legnagyobb teherbírású jármű.

 • Házon belül...

  Kisebb telepeken a gépházon belül történik az iszapszállító konténer töltése, mely meghatározza a konténer maximális méretét.

 • Kiürítés előtt...

  Hígiszap tároló, melyet tartályos szippantó autóinkkal gyűjtünk be, vagy szállítunk.

 • Kiürítés után...

  Ezt a munkafolyamatot teljes egészében szippantós járműveinkkel végezzük.

Szennyvíziszap szállítása, begyűjtése

Szállítás vagy begyűjtés?

Ha szállítási folyamatról beszélünk, akkor a megrendelő gondoskodik arról, hogy a hulladék mely lerakó helyre kerüljön. Ebben az esetben a szállító cégnek a megadott helyen felveszi, és a másik megadott végpontra szállítja az anyagot.  Ez esetben a megrendelő tartja a szállítóval, és a lerakó hellyel is a kapcsolatot. A megrendelőtől a szállításra kapunk megbízást, és pl. az ártalmatalanítási díjat már a célállomásnak fizeti. A cél lehet végső lerakóhely, vagy további feldolgozást, ártalmatlanítást végző üzem.

Begyűjtéses szállítás esetében hulladék a begyűjtő céghez kerül, aki aztán saját belátása szerinti lerakóhelyre szállítja azt. A környezetvédelmi okokból a felesleges üzemanyag felhasználást elkerülendő általában a legközelebbi, az adott hulladékot befogadni képes lerakóhely a cél. Ilyen esetben a megbízó nincs is feltétlenül kapcsolatban a lerakóhellyel, hiszen az elhelyezés a mi felelősségünk. A hulladékok ilyen fajta begyűjtése a megrendelőnek a szállítónak és a lerakónak is sokkal rugalmasabb kapcsolatot biztosít. Így a begyűjtő cég bármely engedéllyel rendelkező elhelyezési pontra szállíthatja a hulladékot. A megrendelő ebben az esetben nem csak a szállítás díját, hanem a hulladék ártalmatlanítás költségét is fizeti.

A megbízónk ilyenkor csak a Vértes és Vidéke Kft.-vel áll kapcsolatban, a hulladékkal további teendője vagy fizetnivalója nincsen.

Híg iszapok esetében történő szállítás: A hígiszap szállítása tartálykocsival történik. Ezek a járművek lehetnek különböző nagyságúak és teherbírásúak az 5m3-25m3-ig, az igényeknek megfelelően.

 A víztelenített iszapok szállítása legtöbbször konténerekben történik. A konténerek nagyságát minden esetben a telephely adottságai szabják meg. Ahol az iszapok konténerbe töltése épületen belül történik, ott az épület adottságai korlátozhatják a konténer maximális méretét. A Vértes és Vidéke Kft. járműveinek kapacitása sok esetben nagyobb térfogatú konténerek szállítását is lehetővé teszi. Ezzel különösen a régebben épült szennyvíztelepek esetén szembesültünk, ahol a 3-5 köbméteres térfogat csak fél-harmad kihasználtságot jelentene konténerszállító teherautóink számára. Az általunk alakalmazott módszerrel a járművek maximális kihasználtsága biztosítható anélkül, hogy a telephely költséges tecnológia-váltásra, vagy átalakításra kényszerülne. A telephelyre minél nagyobb konténereket lehet beilleszteni a technológiába, annál gazdaságosabban, lehet szállítani.
Ugyanakkor olyan, nagyobb kapacitású szennyvíztisztító telepeket is kiszolgálunk, ahol a keletkező szennyvíziszap mennyisége meghaladja a konténeres szállítás kereteit. Ezeknél a préselt iszap egy épületen kívüli karámba kerül, ahonnan rakodógéppel, nyerges szerelvénnyel szállítjuk el. Ilyen esetekben a teljes munkafolyamat is a megbízásunk részét képezheti.

Megbízható vállalat

Gépjárműpark

Vízügyi honlap - Összes téma

Friss vízügyi információk
 • Az elmúlt három nap során igen jelentős mennyiségű csapadék hullott a Duna bajor és osztrák területein, és a Dráva-Mura vízrendszerén, a Rába vízrendszerén pedig a tegnap délutáni órákban egy intenzív zivatarmező okozott rövid idő alatt igen jelentős csapadékmennyiségeket.

 • Rövid idő alatt rendkívüli mennyiségű csapadék hullott le a hétvégén Zala és Somogy megye területére. A helyi kisvízfolyások vízszintje több helyen is átlépte a valaha mért legmagasabb vízállást, a mederből kilépő víz számos településen is elöntést okozott.

 • Idén is gyakorlatoztak a vízügyes kollégák szerte az országban.

 • 2020 júniusában a rendelkezésre álló adatok szerint az ország területére lehullott csapadék mennyisége 38 mm (Sátorhely) és 241 mm (Tokaj) között alakult. Az országos területi átlagérték 117 mm volt, ami 45 mm-rel (63%-kal) haladta meg a viszonyítási időszak (1971-2000) június havi átlagértékét.

 • Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az Óbudai (Hajógyári)-sziget árvízvédelmi rendszerének megvalósításának előkészítéséhez megkezdte a sziget árvízvédelmének előkészítését, tervezését.

 • Idén is megrendezésre kerül a Nemzetközi Duna Nap-hoz tartozó gyerekproram. Ami a helyzetre való tekintettel online valósul meg.

 • 2020 májusában a rendelkezésre álló adatok szerint az ország területére lehullott csapadék mennyisége 11 mm (Budapest belterület) és 69 mm (Milota) között alakult. Az országos területi átlagérték 34 mm volt, ami 25 mm-rel (42%-kal) maradt el a viszonyítási időszak (1971-2000) május havi átlagértékétől.

 • Online döntővel zárult a belügyminiszter felelősségi körébe tartozó vízügy szakmacsoport Országos Szakmai Tanulmányi Versenye

 • 2020 áprilisában a rendelkezésre álló adatok szerint az ország területére lehullott csapadék mennyisége 2 mm (Hajdúnánás, Vérteskethely) és 35 mm (Nagykanizsa) között alakult. Az országos területi átlagérték 11 mm volt, ami 35 mm-rel (76%-kal) maradt el a viszonyítási időszak (1971-2000) április havi átlagértékétől.

 • 2020 márciusában a rendelkezésre álló adatok szerint az ország területére lehullott csapadék mennyisége 10 mm (Nemeskisfalud) és 69 mm (Kardoskút) között alakult. Az országos területi átlagérték 39 mm volt, ami 10 mm-rel (30%-kal) volt magasabb a viszonyítási időszak (1971-2000) március havi átlagánál.

 • Szavazás

  Ön környezettudatosan él?