• Iszapkitermelő gép

  Iszap szikkasztóágyból való kitermelésére, és nagyobb tömegű hulladékok szállító eszközre rakására használjuk. Alkalmas még komposztterek kiürítésére, nagyobb mennyiségű felhalmozott iszapok időközi eltávolítására.

 • Feltöltött iszap szikkasztóágy kiürítés előtti állapot

  Az iszapszikkasztóágy kitermelését homlokrakodóval, elszállítását nyerges vontatóval végeztük. Ilyen ürítési folyamat magas szárazanyag-tartalom esetén lehetséges.

 • Iszapszikkasztóágy kiürítés utáni állapota

  Az iszapszikkasztóágy kitermelését homlokrakodóval, elszállítását nyerges vontatóval végeztük. Ilyen ürítési folyamat magas szárazanyag-tartalom esetén lehetséges.

 • Hulladék szállítás

  Az évek óta logikusan összehangolt szállítási folyamataink révén sokkal hatékonyabban tudunk jelen lenni a piacon, kevesebb üzemanyag-fogyasztással és környezetszennyezéssel végezzük megbízásainkat.

 • Konténer töltés

  Épületen belüli konténer töltés, mely jelen esetben gépház és csak 3 m3-es konténer befogadására alkalmas, így a szállítás fajlagosan magas költséggel jár.

 • Csatornatisztítás, dugulás-elhárítás

  Duguláselhárítást, csatornatisztítást, vagy akár komplett városok átalánydíjas csatornahálózat karbantartását is elvégezzük. 0-24 órás szolgálatot is tudunk biztosítani, havária esetén több járművel is fel tudunk vonulni.

 • Épületen kívül...

  Kisebb kapacitású szennyvíztelepek épületen kívüli konténerek töltésének egyik jellemző példája.

 • Töltés...

  Szennyvíziszap karámba töltése kihordócsiga segítségével. Nagymértékben megkönnyíti a szállítást, hiszen ekkora tömegű iszap nyerges vontatóval szállítható el.

 • Szállítás

  A 3 db 9 m3-es iszapszállító konténer szállítására alkalmas jármű össztömege 40 tonna, így a magyar közutakon a legnagyobb teherbírású jármű.

 • Házon belül...

  Kisebb telepeken a gépházon belül történik az iszapszállító konténer töltése, mely meghatározza a konténer maximális méretét.

 • Kiürítés előtt...

  Hígiszap tároló, melyet tartályos szippantó autóinkkal gyűjtünk be, vagy szállítunk.

 • Kiürítés után...

  Ezt a munkafolyamatot teljes egészében szippantós járműveinkkel végezzük.

Szennyvíziszap szállítása, begyűjtése

Szállítás vagy begyűjtés?

Ha szállítási folyamatról beszélünk, akkor a megrendelÅ‘ gondoskodik arról, hogy a hulladék mely lerakó helyre kerüljön. Ebben az esetben a szállító cégnek a megadott helyen felveszi, és a másik megadott végpontra szállítja az anyagot.  Ez esetben a megrendelÅ‘ tartja a szállítóval, és a lerakó hellyel is a kapcsolatot. A megrendelÅ‘tÅ‘l a szállításra kapunk megbízást, és pl. az ártalmatalanítási díjat már a célállomásnak fizeti. A cél lehet végsÅ‘ lerakóhely, vagy további feldolgozást, ártalmatlanítást végzÅ‘ üzem.

Begyűjtéses szállítás esetében hulladék a begyűjtÅ‘ céghez kerül, aki aztán saját belátása szerinti lerakóhelyre szállítja azt. A környezetvédelmi okokból a felesleges üzemanyag felhasználást elkerülendÅ‘ általában a legközelebbi, az adott hulladékot befogadni képes lerakóhely a cél. Ilyen esetben a megbízó nincs is feltétlenül kapcsolatban a lerakóhellyel, hiszen az elhelyezés a mi felelÅ‘sségünk. A hulladékok ilyen fajta begyűjtése a megrendelÅ‘nek a szállítónak és a lerakónak is sokkal rugalmasabb kapcsolatot biztosít. Így a begyűjtÅ‘ cég bármely engedéllyel rendelkezÅ‘ elhelyezési pontra szállíthatja a hulladékot. A megrendelÅ‘ ebben az esetben nem csak a szállítás díját, hanem a hulladék ártalmatlanítás költségét is fizeti.

A megbízónk ilyenkor csak a Vértes és Vidéke Kft.-vel áll kapcsolatban, a hulladékkal további teendÅ‘je vagy fizetnivalója nincsen.

Híg iszapok esetében történÅ‘ szállítás: A hígiszap szállítása tartálykocsival történik. Ezek a járművek lehetnek különbözÅ‘ nagyságúak és teherbírásúak az 5m3-25m3-ig, az igényeknek megfelelÅ‘en.

 A víztelenített iszapok szállítása legtöbbször konténerekben történik. A konténerek nagyságát minden esetben a telephely adottságai szabják meg. Ahol az iszapok konténerbe töltése épületen belül történik, ott az épület adottságai korlátozhatják a konténer maximális méretét. A Vértes és Vidéke Kft. járműveinek kapacitása sok esetben nagyobb térfogatú konténerek szállítását is lehetÅ‘vé teszi. Ezzel különösen a régebben épült szennyvíztelepek esetén szembesültünk, ahol a 3-5 köbméteres térfogat csak fél-harmad kihasználtságot jelentene konténerszállító teherautóink számára. Az általunk alakalmazott módszerrel a járművek maximális kihasználtsága biztosítható anélkül, hogy a telephely költséges tecnológia-váltásra, vagy átalakításra kényszerülne. A telephelyre minél nagyobb konténereket lehet beilleszteni a technológiába, annál gazdaságosabban, lehet szállítani.
Ugyanakkor olyan, nagyobb kapacitású szennyvíztisztító telepeket is kiszolgálunk, ahol a keletkezÅ‘ szennyvíziszap mennyisége meghaladja a konténeres szállítás kereteit. Ezeknél a préselt iszap egy épületen kívüli karámba kerül, ahonnan rakodógéppel, nyerges szerelvénnyel szállítjuk el. Ilyen esetekben a teljes munkafolyamat is a megbízásunk részét képezheti.

Megbízható vállalat

Gépjárműpark

Vízügyi honlap - Összes téma

Friss vízügyi információk
 • Megjelent az Integrált vízháztartási tájékoztató júliusi száma

 • Megjelent az Integrált vízháztartási tájékoztató júniusi száma

 • Megjelent az Integrált vízháztartási tájékoztató májusi száma

 • Megjelent az Integrált vízháztartási tájékoztató áprilisi száma

 • Megjelent az Integrált vízháztartási tájékoztató márciusi száma

 • Megjelent az Integrált vízháztartási tájékoztató februári száma

 • Megjelent az Integrált vízháztartási tájékoztatójanuári száma

 • Az érkező árhullámok miatt ma délben megkezdte működését a Vízügy Országos Műszaki Irányító Törzse

 • Megjelent az Integrált vízháztartási tájékoztató decemberi száma

 • Megjelent az Integrált vízháztartási tájékoztató novemberi száma

 • Szavazás

  Ön környezettudatosan él?

  Igen, mert fontosnak tartom - 66%
  Részben - 22.6%
  Egyáltalán nem figyelek rá - 11.3%

  Összes szavazat: 53
  A szavazás véget ért. on: 31 dec. 2020 - 00:00